19 Mayıs 2012 Cumartesi

Gmail postaları nasıl gidiyor ?

Google e-postalarının nasıl gittiğini anlatıyor

E-Mailinizde ‘gönder’e kliklemeden önce en son 1 defa yokluyor, gerçek eki iliştirdiğimizden emin olmak istiyoruz. Peki hiç, başka bir e-mail adresine doğru yola çıkan mailinizin yolculuğunu düşündünüzmü?



Google yeni açtığı Story of Send sitesinde işte bu düşünülen soruların yanıtlarını duyuruyor, Gönder düğmesine tıkladığınız anda mailinizin hangi etaplardan aştığını tavzih ediyor.

Kusursuz Google konseptinde tasarlanmış eğlenceli sitede; görseller, animasyonlar ve videolarla bütün ayrıntılar izah edilsede, işte size kısa bir özet:

world wide web servis sağlayıcınızın hattından geçen e-mailiniz Google’a, oradan Google’ın data santrallarından birine, sonradan zararlı içeriğin (virüsün) incelendiği sunucuya ve en en son da gelen kutusuna ulaşıyor.Ve bu yönlendirme inanılmaz bir süratda meydana geliyor.Google’ın elde ettirdiği malumatlara nazaran Gmail üzerinden gönderilen e-maillerin %50’sinden çoğu bir saniyeden daha çok kısa vakitte alacak kişiye yetişmiş oluyor.

Story of Deliver’de aşırı boyutta başarılı şekilde gösterilmiş bu seyahatte Google çevre dostu yeşil teknolojisini de sunuyor.”Faydalanılan metotların birincisi sunucuların sıcaklığını yükseltmek. Bu da yüksek enerji harcamasını bloke ediyor, tekrardan ehemmiyetli nokta ise tekrarlanılabilir güç kullanılması”. Diğer veri centerlarından %50 daha çok az güç sarf eden Google, olası olan her alanda yeşil enerji kullandıklarını ve çevre değişikliğine etkilerini azaltmaya çalıştıklarını önemle vurguluyor.

Story of Deliver’de ayrı olarak Google’ın data centerlarından fotoğraflar ve doğa dostu tedbirleriyle ilgili videolara da erişebilirsiniz.

Video 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder