4 Ağustos 2012 Cumartesi

Dünyanın En Büyük Gökdeleni Azerbaycanda yapılıyor

Dünyanın En Büyük Gökdeleni,En Büyük Gökdeleni,En Büyük Gökdelen Nerede

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye yakın bir bölgede “Hazar Adası” namıyla yerkürenin en yüksek gökdeleni yapılacak! ikibinonüç dönem bitiminde start verilecek yapı kusursuz 1050 metre büyüklüğünde olacak. şu anda en yüksek yapı ise Dubai’de var olan 828 metrelik Burj Halife.. Yakında Burj Halife’nin bu rekorunu Azeriler ellerinden almış olacak. Azeriler Bakü’ye yaklaşan bir bölgede Burj Halife’den ikiyüzyirmiiki metre daha yüksek olan 1 gökdelen dikecek. 2013′te başlanacak proje eksiksiz 6 yılda bitecek.

Planın, Bakü’nün yirmibeş km güney kısmında inşa edilecek “Hazar Adaları” projesi çerçevesinde yerine getirileceği açıkca belirtiliyor. Bu projede oteller, rezidanslar, golf alanları, konser salonları ve hemde at yarışı yarışlıkları de olacak.

“Hazar Adası” projelendiği tarzda imar edilirse, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yapılan 1000 metre yüksekliğindeki “Kraliyet Kulesi”nin de rekorunu elinden kapmış olacak. Suudi Arabistan’daki gökdelenin ikibinondört senesinde sonuçlandırılması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder