16 Şubat 2013 Cumartesi

Kaplıca ve termal Otelleri tamamı burada

ILICALARDAN FAYDALANMA YÖNTEMİ
 
·Kaplıca Dönemi: Bölgenin iklim koşulları göz önüne alınarak kararlaştırılır. Çoğunlukla yurdumuzda yerleşmiş ılıca ve içmecelerin mevsimi onbeş Mayıs - 15 Eylül ortasıdır.
 
·Kaplıcalarda Terapi Vakti (Kür): Gerekli kazancı sağlamak için 3 haftalık bir terapi ve en düşük 21 banyo tavsiye edilir.
 
·Banyo anı ve Süreler: Banyoya başlamadan evvelce; küçük ve büyük Abdest meydana getirmek, banyoda durağan durmak gerekir. Banyodan çıkış yaptıktan daha sonra da; herhangi birşey ile kurulanılmaz, havlu yada bornoza bürünülür, ılık gözde (odada) bir Saat kadar uyulur. Bu zaman içerisinde, vücut terler. Sonra giyinilir ve 60 dakika dek daha çok benzer salonda oyalanılır.
 
·Birinci Banyo; sabah kahvaltısından önce aç karnına veya il yemekten (kahvaltıdan) 1 saat sonra,
 
·2.ci Banyo; akşam yemeğinden 120 dakika önce alınması halinde maksimum derece yarar elde edilir.
 
·Banyoda durma süresi: ilk Gün on dakka; ardındakilerde ise, hasta kişinin yapısına ve marazlığa nazaran, 12-yirmi Dakika arasındadır.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) marazlıklarda önerilir. Müddeti üç-6 hafta bulunmalıdır. 1.ci gün; aç karnına 1 kerede altı Su bardağı (bir.5 l); sonradanki zamanlar; sabah, öğle ve akşam ziyafetlerinden yarım saat öncelikle 2'şer su bardağı tüketilir.
 
HASTALIKLAR
 
·Böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları: Kronik ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili hastalıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan faydalanılır. Bu suların prostata yaradığı saptanmıştır.
 
·Ten Hastalıkları: Bütün cilt marazlıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve çamurlu sulardan menfaatlenilir.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu rahatsızlıklara, radio-aktiviteli Sular iyi gelir.
 
·Göz Marazlıkları: Kükürtlü ve iyotlu sulardan yararlanılır.
 
·bayan marazlıkları: Bu konuda doktor tavsiyesi mevcut olmadan kaplıca iyileştirmesi müraacat edilmesi hakiki olmaz. Ateşli bayan hastalıklarında ve gebe hanımlarda kaplıca iyileştirmesi aşırı özenli ve kesin olarak doktor gözetiminde ifa edilmesinde fayda bulunmaktadır. Bahsi geçenlerin üstünde Aybaşı bozuklukları, sürekli (kronik) rahim hastalıklarında; sülfürlü (kükürtlü), çamurlu ve stereo-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: ilerki mertebede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de kaplıca terapisi ifa edilmez. Diğerleri için tuzlu, iyotlu ve stereo-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Mide ve bağırsak hastalıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında kaplıcalardan faydalanılmaz. Davamlı (kronik) gastrit, davamlı (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan faydalanılır.
 
·Romatizmal hastalıklar: Akut ve ateşli romatizmada, ılıca iyileştirmesi gerçekleştirilmez. Davamlı (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, radio-aktiviteli ve killi sulardan menfaatlenilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer hastalıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas rahatsızlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan istifade edilir. ilerki safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir yapısı rahatsızlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, killi ve stereo-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Teneffüs yolu hastalıkları: Astım, bronşit gibi solunum yöntemi hastalıklarında; tuzlu, iyotlu ve sülfürlü (kükürtlü) sulardan istifade edilir. ileri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp hastalıklarında kullanılmaz.
 
Şeker marazlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan istifade edilir.
 

http://www.thebennettnews.com/blogs/post/11009
http://www.maulana.co.za/blogs/post/8081
http://my-book.hourb.com/blogs/post/4693
http://www.mianzone.com/blogs/post/5915
http://mi.mazcota.com/blogs/post/14779
http://www.iprofile.fr/blogs/post/30610
http://www.arabsocialnetwork.org/blogs/post/6317
http://wlzn.org/blogs/post/33232
http://social.charlottepme.com/blogs/post/12158
http://www.personifyonline.net/blogs/post/8236
http://www.xn--diseoyprogramacin-ixb4c.com/blogs/post/1117
http://www.jorgebook.com/blog/view/28609/kaplica-otelleri-ve-bilinmesi-gerekenler
http://socialmediatric.com/blogs/post/8125
http://www.myworldofwork.org/blogs/post/13985
http://gmi.btm.web.id/blogs/viewstory/170910
http://www.nepalivoices.org/blogs/post/27440
http://www.dirtyepicltd.com/blogs/post/16788
http://chat.acolfuto.org/blogs/post/724
http://www.twinva.com/blogs/post/13514
http://community.bagh.com.pk/index.php?p=blogs/viewstory/40988
http://www.gctribe.net/index.php?do=/blog/kapl-305ca-otelleri-ve-bilinmesi-gerekenler/
http://dnetwork.digitalplus.ca/blogs/viewstory/32373
http://www.footballcoach.co/blogs/post/13308

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder